Sol i sinne

Att leva med solurtikaria.

Facebook

Publicerad 2013-07-07 19:16:40 i Reflektioner,

Facebook överflödas av bilder på människor på stranden, solbrända, klagandes på värmen. Det sticker till lite i hjärtat på mig. Samtidigt orkar jag inte ta tag i nya lösningar (äter ingen medicin just nu) eftersom jag innerst inne inte tror att det kommer att fungera. Tröttsamt.

Kommentarer

Postat av: Mia

Publicerad 2013-07-08 22:26:58

Låt inte solurtikarian ta över ditt liv! Jag vägrar att låta den hindra mig från att njuta. Jag får i och för sig en hel del bakslag (med utslag och klåda) men jag käkar antihistamin, smörjer in mig med solskyddsfakor och är ute en stund i solen och många stunder i skuggan. När jag gick i terapi i samband med att jag fick solallergi så sa min terapeut att berätta inte för folk att jag har solallergi. Då kommer de att ständigt påminna en om det, hur det är etc. Jag har lytt hans råd. Jag pratar inte med någon av mina arbetskamrater, syskon eller dy.om solallergin Bara med min sambo. Det funkar. Även om jag blir rödflammig och jag ser att folk tittar lite extra så ignorerar jag dem och pratar på om annat. Låt inte allergin hindra dig från att leva!! Har du badat ännu? Måste dock säga att det är fantastiskt med denna blogg för att det ibland är skönt att känna att man inte är ensam samt att man behöver lätta på ventilen /sin hemlighet ;) //Kram

Svar: Du är så klok Mia, jag ska försöka komma ihåg din visa råd när orken tryter. Och tack snälla för dina fina ord, jag är så tacksam för att ni alla har hittat hit så att vi kan ge varandra stöd! Stor kram!
Anja

Postat av: Claudia Marques Gaeta

Publicerad 2014-09-22 13:11:48

Hej, jag bor i Linköping, men jag är brasiliansk. Kontakta mig på Facebook, snälla. Jag tror att jag kan hjälpa dig mot den allergi. Nej, jag är inte läkare, men har varit allergisk hela mitt liv. Har även varit "allergisk mot solen", men jag tycker om alternativ medicin, och tror inte att det finns något som här. Talar du engelska?

Ha det bra
Claudia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anja

Denna blogg använde jag som verktyg för att få ut mina tankar och känslor kring solurtikaria som jag drabbades av hösten 2008. Jag ville även använda bloggen för att skapa kontakter med andra personer som befann sig i liknande situationer, samt underhålla nära och kära om vad som hände i mitt liv. Nu är jag frisk och bloggen är därför avslutad, men jag låter den ligga kvar så att personer med samma diagnos eller med ett allmänt intresse kring solurtikaria kan gå in och läsa om min resa.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela