Sol i sinne

Att leva med solurtikaria.

Intervju i Allas

Publicerad 2013-02-28 13:00:00 i Om bloggen, Vardag,

Jag blev kontaktad av fotografen Kristina Wirén i höstas som ville göra en artikel om min solurtikaria, tillsammans med journalisten Anna Smedberg. Idag går det att köpa Allas nr 10 i butik, där intervjun med mig finns med!
 
 
 
 

Sista våren

Publicerad 2013-02-24 21:02:00 i Reflektioner,

Snart är våren här. Solen börjar titta fram och fåglarna börjar kvittra. Fick ett sms igår av en kompis som ville att jag skulle hänga med en sväng på stan. Hon avslutade sitt meddelande med "Solen skiner!" som ett ytterligare lockbete för att få med mig ut. Tyvärr var jag tvungen att plugga, men jag la till i mitt svar att solen bara är ytterligare en anledning för mig att inte följa med. Det är så lätt att glömma bort det, jag vet.
 
Efter varje vinter har jag nästan alltid lyckats glömma hur det är att vara solallergiker. Eftersom det är så svag UV-strålning under vinterhalvåret kan jag gå utomhus under längre perioder utan att få en reaktion, vilket är väldigt skönt. Men så kommer våren och jag blir påmind igen.
 
Enligt viss forskning finns det en chans att solurtikaria försvinner från den drabbade inom fem år. Jag har aldrig vågat hoppas på att det ska gälla mig och har alltid viftat bort det, men någonstans inom mig har det ändå funnits en tanke om att kanske, kanske jag kan vara en av dem som slipper denna plåga.
 
Det här är min sista vår innan fem år har gått.

Om

Min profilbild

Anja

Denna blogg använde jag som verktyg för att få ut mina tankar och känslor kring solurtikaria som jag drabbades av hösten 2008. Jag ville även använda bloggen för att skapa kontakter med andra personer som befann sig i liknande situationer, samt underhålla nära och kära om vad som hände i mitt liv. Nu är jag frisk och bloggen är därför avslutad, men jag låter den ligga kvar så att personer med samma diagnos eller med ett allmänt intresse kring solurtikaria kan gå in och läsa om min resa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela