Sol i sinne

Att leva med solurtikaria.

1,5 h promenad

Publicerad 2012-06-11 23:42:32 i Behandling,

Var ute och gick 1,5 h mellan kl 16.30-18 igår eftermiddag. Orkade inte smörja in mig, men trodde att det var lugnt eftersom det var så sent på eftermiddagen och vi varvade sol och skugga. Trodde att allt var lugnt tills jag och F satt och snackade hemma i soffan cirka en halvtimme efter (!) att vi hade kommit hem. Han kunde bokstavligen se hur rodnaden bröt ut i ansiktet när vi satt och pratade. Som ni ser på bilden har jag svårt att hålla mig för skratt, det var så komiskt eftersom det gick så snabbt!



Tycker för övrigt att det är väldigt synd att Susanne slutar blogga, men jag förstår henne och går emellanåt i samma tankar. Som ni har märkt har det varit dåligt med aktivitet här på bloggen på sistone och det kommer nog att bli lite mer sällan i fortsättningen också. Just nu har jag inget behov av att blogga i lika hög utsträckning som tidigare när jag höll på med ljusbehandlingen. Jag är dock fortfarande lika intresserad av att komma i kontakt med andra med solurtikaria eller ljuskänslighet, så hör gärna av dig om du är ny här!

Man ska inte ropa hej...

Publicerad 2012-06-06 18:55:32 i Behandling,

När vi gick ner på "stan" idag kom jag på att jag hade glömt smörja in mig med solskydd på öronen och halsen/nacken. Resultatet? Ja, se själva...







Inte så farligt, men alltid tråkigt att få utslag. Kliade inte så mycket, så jag antar att enbart antihistamin funkar i det avseendet i alla fall. Älskar mitt knallröda öra dock, haha!

Bloggen har blivit lite tystare

Publicerad 2012-06-06 11:06:42 i Vardag,

Idag är det ledig dag, så skönt! Jag är i Borgholm och väntar på att F ska komma hem från jobbet och sen blir det lunch på "stan". Jag har börjat med äta-vart-tredje-timme-dieten och väntar ivrigt på resultat. Behöver dock ständigt ha mellanmål hemma, vilken känns lite mekigt.

Sen jag började med den nya behandlingen har det varit lite tystare på bloggen, i alla fall har det inte handlat lika mycket om solurtikarian. Den är fortfarande kvar dock och jag kommer att uppdatera er om det händer något nytt. Tills dess får ni räkna med att behandlingen funkar som den ska!

Det går bra nu

Publicerad 2012-06-03 16:47:57 i Vardag,

Lugnet har lagt sig lite, men jag är fortfarande så himla glad. Jag har så mycket att vara glad för just nu.

- Jag har tagit examen.
- Vi fick stipendium för vårt examensarbete.
- Behandlingen mot solurtikaria verkar fungera! Gick med pumps med öppna tår halva fredagen utan några som helst utslag.

Det går bra nu!

Om

Min profilbild

Anja

Denna blogg använde jag som verktyg för att få ut mina tankar och känslor kring solurtikaria som jag drabbades av hösten 2008. Jag ville även använda bloggen för att skapa kontakter med andra personer som befann sig i liknande situationer, samt underhålla nära och kära om vad som hände i mitt liv. Nu är jag frisk och bloggen är därför avslutad, men jag låter den ligga kvar så att personer med samma diagnos eller med ett allmänt intresse kring solurtikaria kan gå in och läsa om min resa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela