Sol i sinne

Att leva med solurtikaria.

Krigsplan

Publicerad 2013-04-05 23:49:52 i Behandling,

Jag har gjort upp en krigsplan, men jag vet inte om samtliga eller någon av punkterna kommer att följas upp:
 
- Ta ut hormonspiral
- Börja med medicinkuren från förra året
- Uppsöka en homeopat
 
Någon som har förslag på en bra gynekolog och/eller en bra homeopat i Stockholm? Det är okej om gynekologen och homeopaten är två olika personer.

Kommentarer

Postat av: Ida

Publicerad 2013-04-09 22:05:38

Kan hormonspiralen vara en faktor i diagnosen?

Kram

Svar: Jag vet faktiskt inte. Min kära mor som är så klok (och som också läser alla kommentarer och mina svar ;)) har misstänkt det hela tiden, men jag är osäker. I artikeln som publicerades i Allas verkade det som att det kan finnas ett samband mellan p-piller och solkänslighet, därför kanske hormonspiral också kan påverka. Hormonspiralen rubbar ju trots allt kroppens naturliga balans. Jag hoppas dock att den inte påverkar eftersom jag gärna vill ha kvar min spiral egentligen...
Anja

Postat av: Eva Karlberg

Publicerad 2013-05-06 15:51:41

Jag misstänker att det kan vara så. Jag fick solurtkaria 1981, visste då inte att det fanns en diagnos utan den fick jag först 2003. Jag började samtidigt med p-piller minns jag.
Eva

Svar: Hej Eva och välkommen till bloggen! :)Jag satte in min första hormonspiral på våren 2006, men fick inte mitt första SU-utbrott förrän på hösten 2008 så det är inte ett lika tydligt samband i mitt fall. Men givetvis kan det vara så att det tar ett tag för kroppen att anpassa sig till nya preparat i kroppen och därav en försenad reaktion på hormonspiralen.
Anja

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Anja

Denna blogg använde jag som verktyg för att få ut mina tankar och känslor kring solurtikaria som jag drabbades av hösten 2008. Jag ville även använda bloggen för att skapa kontakter med andra personer som befann sig i liknande situationer, samt underhålla nära och kära om vad som hände i mitt liv. Nu är jag frisk och bloggen är därför avslutad, men jag låter den ligga kvar så att personer med samma diagnos eller med ett allmänt intresse kring solurtikaria kan gå in och läsa om min resa.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela