Sol i sinne

Att leva med solurtikaria.

Sovmorgon

Publicerad 2012-05-31 11:16:13 i Vardag,

Sovmorgon! Vaknade dock av att någon stod och knackade på ytterdörren. Hann inte gå upp innan personen gick. Var troligtvis någon i F:s familj.

Åker snart in till Kalmar igen för lite shopping till morgondagens champagnefrukost och städning av lägenheten då vi troligtvis kommer att vara hemma hos mig imorgon bitti. Härliga tider!

Opponering dag 3

Publicerad 2012-05-30 19:48:48 i Vardag,

Idag var sista dagen på opponeringen, skönt att det är avklarat! Jag hade ingen roll idag, men det är alltid "intressant" att lyssna på andra.

Efter opponeringen drog jag och HS ut på stan och det blev en jävla massa klädesinköp. Köpte kläder till examen och en underbart fantastiskt fin klänning till bröllopet vi ska på i sommar. Det är en riktigt sommarklänning med blommor på, väldigt tjejig och ser inte alls ut som något jag brukar ha på mig, men den talade till mitt hjärta!

Opponering dag 2

Publicerad 2012-05-29 20:29:06 i Vardag,

Opponeringen på vår uppsats avklarades idag. Vår opponent hade gjort ett bra jobb och kom med bra förslag på förbättringar. Examinatorn höll med och hade inte så mycket att tillägga. Efteråt frågade vi henne enskilt vad hon hade gett för betyg innan hon skickade över uppsatsen till den andra examinatorn... GODKÄNT! Så jävla skönt! Med andra ord är vi hittills de enda som troligtvis är helt godkända med bara småjusteringar att göra. Helt galet. Jag dör.

Opponering dag 1

Publicerad 2012-05-28 17:43:29 i Vardag,

Idag opponerade vi på den uppsats som vi läst och det gick mycket bra! Examinatorn tackade oss till och med för "en lysande opponering"! Skryt, jag vet, men det gör inget. Imorgon är det dags för oss att bli opponerade på, men det känns inte så farligt längre. Vi kan inte förbereda oss mer nu. Examinatorn uttryckte dock att en stor del av klassen var underkända enligt hennes åsikt. Hon hade därför skickat samtliga uppsatser till ytterligare en examinator för att få en second opinion. Förhoppningsvis är vi en av de som är godkända!

Under lunchen gick jag ut i solen och njöt i cirka 10 minuter. Underbart.

Euphoria!

Publicerad 2012-05-27 22:01:34 i Behandling,

Vi vann! Fucking underbart! Är ingen schlagerslav, men fan vad bra det var!

Och på tal om underbart - har idag varit utomhus i gassande sol i 15 min + 40 min utan reaktion, förutom på ett ställe där jag glömde smörja in mig.



EUHPHOOOOOORIAAAAAA!

Effektiv dag!

Publicerad 2012-05-26 16:24:48 i Vardag,

Dagen har sett ut som följer:
- Promenad med TH på Stensö (klarade mig från utslag även idag!)
- In till Åhléns och köpte ytterligare två foundation
- Hem, dusch, frukost
- Veckohandling på Maxi (tvåveckorshandling för TH) och Systembolaget
- Hem, powernap
- Stan med TH och PW där vi avklarade Salong Mouche, VILA, Åhléns (igen), Clas Ohlson, Parelle, Kicks, Bik Bok, Carlings och avslutningsvis buffé på Thai Silk

Hektisk och effektiv dag som kommer att fortsätta i goda vänners lag med Eurovision och annat gott hemma hos TH och PW. Avslutningsvis utgång!

En timme utomhus!

Publicerad 2012-05-25 17:28:56 i Behandling,

Nu har jag precis kommit hem från en timmes promenad utomhus utan några utslag! Solen sken för fullt, men det var å andra sidan hälften skugga och hälften sol. Tog på mig SPF 50 innan jag gick ut och hade bara trekvartsbyxor och en urringad trekvartströja. Har till och med fått lite färg på benen. Eller så är det smuts.

Hej fredag!

Publicerad 2012-05-25 11:34:47 i Vardag,

Idag är det äntligen fredag! För mig spelar det i och för sig inte så stor roll eftersom jag är student, men ändå! Det ligger en fredagskänsla i luften.

Igår satt jag med skolan hela dagen tills jag tog en promenad på Stensö med EL. Det händer alldeles för sällan! Därefter blev det en sväng till Krögers med några av tjejerna från klassen. Fick lära mig den hårda vägen att HS är en riktig tattare som inte betalar notan, men vad ska man göra liksom. När vi gick från Krögers var jag fortfarande go och glad så jag stannade till hos JN och hans granne och snackade skit fram till klockan ett. Mycket trevligt!

Dagen idag bjuder på inte så mycket tror jag. Eventuellt en promenad med TH och lite pluggande, men vi är ganska klara med våra förberedelser inför nästa vecka. Ikväll blir det eventuellt en sväng hem till TH och PW, myspys!

Inget Krögers

Publicerad 2012-05-23 22:51:28 i Vardag,

Det blev inget Krögers ikväll. Att läsa uppsatsen tog längre tid än jag hade tänkt och sen orkade jag verkligen inte pallra mig iväg. Ska ta en promenad med EL imorgon så får höra allt som hände då!

För övrigt ska jag och AF sitta på Skype och snacka opponering hela dagen imorgon. Spännande.

Psyktjejer

Publicerad 2012-05-23 09:52:59 i Vardag,

Dagen bjuder på studier och senare på kvällen blir det eventuellt en sväng till Krögers med mina psykologitjejer. Myspys!

Redken Color Extend Sun Take Cover SPF 25

Publicerad 2012-05-22 17:12:47 i Vardag,

Började dagen med ett besök hos frissan för att få fina blonda slingor. Känns så skönt att få bort utväxten, känner mig nästan som en ny människa. Gick till och från stan i linne och en tunn kofta över. Hade smörjt in mig med SPF 50 innan och fick inga utslag. Nice nice! Min frisör visade även ett hårmousse med SPF 25 (Redken Color Extend Sun Take Cover SPF 25) som man även kan gojsa ner i hårbotten, hur gutt som helst! Det blev lite flottigt, men förhoppningsvis beror det mest på att det var ganska torrt när hon rufsade in det.



Köpte inget hårmousse idag (tänkte kolla om det fanns billigare på nätet, vilket det inte fanns), men ska nog dra mig in till stan i veckan och köpa. Måste även förbi Vila (examenskläder) och Kicks (världens bästa ansiktmask). Hoppade även in på Kalmarhem och sade upp lägenheten till 15 augusti och sprang på en gammal kollega som jag inte har träffat på typ två år. Det får bli en kväll på Krögers om ett par veckor med henne!

När jag kom hem kollade jag och HS på Estelles dop på varsitt håll, men höll en sms-konversation under hela dopet där vi kommenterade allt som hände. Stadigt! HS myntade förresten uttrycket "att göra en Estelle", det vill säga att tvätta håret med Ölandsvatten. Fuck yeah!

Har även träffat AF och diskuterat opponering samt beställt mat från That Taste. Beställningssamtalet löd:

Jag: Hej, jag skulle vilja beställa två Käeng Ped.

Han: Vi serverar bara dagens nu under lunchen.

Jag: Jaha, okej. Jag kikar runt på er hemsida nu, men jag hittar inte lunchmenyn. Vad har ni idag?

Han: Käeng Ped. Med vårrullar och sallad.

Jag: Okej..? Då tar jag två sådana.

Han: Okej. 10 minuter.


Härliga tider! Snart en eventuell promenad med TH och sen ett försök till studier. Bra dag!

En typisk konversation mellan mig och F

Publicerad 2012-05-21 23:09:00 i Vardag,

Häromdagen utropade F "Iprenen är slut" när han tog den sista tabletten. Detta ledde till ett samtal mellan mig och RJ där RJ konstaterade att F på det sättet hade säkrat upp sig mot eventuella framtida påhopp från mig där jag skulle kunna gnälla på att vi inte hade Ipren hemma, eftersom F faktiskt hade sagt att den var slut.


F: Ja, och jag vet att om vi är på affären kommer Anja tänka efter om det är något vi ska ha och komma på att vi behöver Ipren.

Jag: Vi skulle ju kunna köpa en inköpslista istället så slipper jag känna att det är mitt ansvar att komma ihåg sådana saker.

F: Jaha, och var ska vi ha den då? Du tycker ju inte om att sätta upp saker på kylskåpet.

Jag: Ursäkta?

F: Du tycker ju inte om att sätta upp saker på kylskåpet.

Jag: Skämtar du med mig eller?! Det är ju DU som har sagt att DU inte tycker om att sätta upp saker på kylskåpet!!! (Detta är alltså något vi diskuterade för cirka 2,5 år sen.)

F: Just det ja, det var så det var.


Jag är så glad att jag hade ett vittne till den konversationen.

FYI

Publicerad 2012-05-21 21:38:03 i Behandling,

Var ute och gick en sväng med fina TH vid typ halv sex. Smorde in mig med SPF 50 på armar och hals vilket ledde till inga utslag!

Papperskopian inlämnad

Publicerad 2012-05-21 09:01:54 i Vardag,

Papperskopian är inlämnad. Nu väntar vi bara på att få veta vilka som ska opponera på oss så att vi kan skicka vår uppsats till dem och vilka vi ska opponera på så att vi kan få deras uppsats och läsa igenom. Sen sker själva opponeringen om en vecka och då får man ge (konstruktiv) kritik till varandra samt får kritik från examinatorn som har sista ordet så att säga. Efter det får man en viss tid på sig att göra de sista justeringarna (förslagsvis saker som opponenterna och examinatorn har tagit upp på opponeringen) innan den slutgiltiga versionen skickas in för bedömning och lagring. Med andra ord är det inte helt klart, jag är inte ledig, men det största jobbet är gjort. Så skönt!

Ha en fin måndag finingar!

Äntligen!

Publicerad 2012-05-20 22:52:26 i Vardag,

Nu är uppsatsen färdig och inskickad. Det som återstår är att skriva ut en papperskopia och lämna in på skolan imorgon innan kl 8. Helt sjukt att det är över.

Village sniper

Publicerad 2012-05-19 22:49:09 i Humor,

Färdigpluggad för idag och det firar vi med en YouTube-film som alltid får mig på bra humör!

Solskydd eller flashig hatt?

Publicerad 2012-05-19 19:14:16 i Behandling,

Nu har vi kollat på en riktigt dålig film (som jag inte ens skriver namnet på eftersom jag inte vill att ni ska se den i förhoppningen att jag har fel) efter att ha varit på affären och sen en sväng nere "på stan". Vi gick ner till Ölandsglass för att hälsa på RJ och givetvis för att äta glass. Efter en promenad på cirka en kvart vid 16-tiden utan solskydd fick jag lätt rodnad och klåda där jag inte hade några kläder. Typiskt. Hade hoppats att det skulle funka utan solskydd eftersom det var på eftermiddagen, men tydligen inte. Får helt enkelt börja vänja mig vid att alltid ha solskydd om jag ska gå ut, tråååååkigt. Men det är bättre än inget i alla fall. Hittade även ett snordyrt solskydd till hårbotten, får se om det är värt att köpa det eller om jag ska satsa på en flashig hatt istället.

Cruising

Publicerad 2012-05-19 12:46:54 i Vardag,

Jag och F tog sovmorgon idag och snoozade i två timmar. Helt enligt planen med andra ord. Eftersom det är lite kyligt och blåsigt idag skippar vi solandet, men däremot ska vi gå ner "på stan" en sväng lite senare eftersom det är cruising idag. Och med cruising menar jag att det är en jävla massa gamla och konstiga bilar. Varken jag eller F är speciellt bilintresserade, men det är rätt roligt att se ändå. Det finns väl få personer som inte blir i alla fall lite fascinerade av gamla amerikanare. Med det menar jag dock inte att jag känner för att ta på mig en jeansväst och slänga upp en wunderbaum i backspegeln varje gång jag ser en.

Madeleine Albright

Publicerad 2012-05-18 22:10:47 i Vardag,

Det blev inget solande. Orkade inte smörja in hela kroppen med solskydd. Får eventuellt ta det imorgon.

Fick ikväll användning av ett av mina favoritcitat i hela världen.
"There is a special place in hell for women who don't help other women." - Madeleine Albright

Underbart bra. Något som jag skulle kunna tatuera in bara för att det är så bra.

Dags för lite solning?

Publicerad 2012-05-18 11:28:46 i Vardag,

Solen skiner och fåglarna kvittrar. Funderar på att gå ut och sola lite idag igen. Har tagit mina allergitabletter nu på morgonen, men glömde ta de igår kväll. Idiot.

Annars är det finslipning och pill på uppsatsen som gäller idag!

Boende i Stockholm sökes

Publicerad 2012-05-17 12:23:36 i Vardag,

Dagen fortsätter med studier som vanligt. Är hemma i Borgholm igen efter att ha lämnat EO vid tågstationen då det är dags för honom att åka hem till Skåneland innan han ger sig ut på sjön i 10 veckor.

Kollar även runt efter lägenheter i Stockholm för fullt. Jag och F ska ju som sagt flytta upp dit i höst och det är dags att styra upp boende. Så om någon vet en lägenhet i Stockholm som söker inneboende, hojta till! Vi vill ha den!

Bästa katten!

Publicerad 2012-05-16 21:01:15 i Humor,

Dags för lite mer YouTube, yay!

För er som har missat det så finns det en underbar katt på YouTube som heter Maru (ja, jag är en crazy cat lady). Maru fullkomligt älskar lådor, i alla former och storlekar! Det finns massor av videor där han försöker ta sig in i lådor eller bara gör annat underbart gulligt. Här är mina tre favoritvideor:





Stulen cykel

Publicerad 2012-05-16 10:48:45 i Vardag,

Det blev ingen uppdatering igår som ni säkert märkte. Gårdagens krisövning slutade vid kl 17 och vid det laget var jag helt slut. Alla som var med under gårdagen var så glada över få ha varit med, men sååå trötta. Somnade tidigt och glömde helt bort bloggen...

Upptäckte till mitt förtret igår att min cykel blivit stulen. Har inte använt den på typ en månad så kan inte heller svara på när den försvann. Har inget jättebehov av den just nu, men alltid surt när äckliga jävla tattare tar ens grejer. Idioter. Hur som hur så ledde det till att jag fick gå till Länsstyrelsen igår vilket tog typ 6-7 minuter. Hade inget solskydd på mig och givetvis fick jag solutslag. Jag vet att jag ska ha solskydd på mig, att det ingår i behandlingen, men det hade varit så skönt att slippa kleta på sig massa krämer bara för att man ska gå utomhus en så liten stund.

Förberedelser

Publicerad 2012-05-14 17:41:00 i Vardag,

Sov lääänge idag och eftersom jag även gick till sängs tidigt igår blev det typ 11 h sömn. Galet skönt, men vaknade med huuvdvärk som jag alltid gör när jag har sovit för länge. Resten av dagen har spenderats i Kalmar på Länsstyrelsen där förberedelser inför morgondagens krisövning gicks igenom. Vi är några stycken som ska medverka i ett motspel där meningen är att öva upp flera myndigheters personal kring krissituationer. Krisövningen går som sagt av stapeln imorgon och det ska bli jättespännande att se hur det går!

Igår kväll skickade vi även materialet till sista handledningen. Handledning på onsdag morgon sen är det deadline för uppsatsen på måndag klockan 08.00. Puh!

Things just keep getting better

Publicerad 2012-05-13 12:55:20 i Behandling,

Nu har jag precis kommit in efter att ha varit ute och solat i sammanlagt 20 min (10 min framsida + 10 min baksida). Jag, mitt pucko, kom på efter några minuter att jag hade glömt ta mina tabletter imorse, därför blir inte detta test helt tillförlitligt. Hur gick det då? Se bilderna!









Som ni ser på bilderna har min kropp blivit ett "Finn fem fel"-pyssel där de röda fläckarna visar var jag har missat att smörja in mig med solskydd (och nej, jag har inte fått utslag i pannan om det ser ut så, har bara en rödish ton i vanliga fall). Dessa fläckar återfinns även vid troskanten på mindre bekväma ställen. Det kliar även en del i hårbotten så jag ska börja leta efter ett schampo med solskydd i, glhf säger jag till mig själv redan nu. Men med andra ord funkar det att vara ute i solen så länge jag har solskydd med SPF 50! Hoppas att det fortsätter att vara fint väder så att jag kan fortsätta testa hur länge jag kan vara ute!



Här är de produkterna jag använder (förlåt för den dåliga bilden, men det här är ingen modeblogg).

Friends

Publicerad 2012-05-12 22:33:18 i Vardag,



Har spenderat kvällen med att varva mellan studier och Friends, troligtvis den bästa serien i världen. Man kan ju inte se den utan att bli lite extra glad i kroppen, wee!

208 h och 49 min kvar

Publicerad 2012-05-12 15:11:16 i Vardag,

Usch, idag är det inget ut-och-gå-väder, bara grått och regnigt. Vi var nere en sväng "på stan" (nej, i min värld kommer Borgholm aldrig vara en stad) och köpte en stekpanna och var förbi återvinningen förut, men nu blir det bara inomhus resten av dagen. Förhoppningsvis skiner solen lite imorgon så jag får testa mina nya superkrafter.

Med studierna går det ganska bra, "bara" slutspurten kvar. Det tar emot något, men det är bara att hålla ut. 208 h och 49 min kvar.

Mer medicin ger lägre telefonräkning

Publicerad 2012-05-11 16:20:00 i Behandling,

Min granne EO, samma granne som slängde sig med uppmuntrande kommentarer om min vikt häromdagen, har under några månaders tid skickat dagliga påminnelser till mig om att jag ska äta D-vitamin. D-vitamin är viktigt att äta om man bor i våra nordliga breddgrader där vi inte får så mycket sol och givetvis ännu viktigare om man inte tål solen, därav alla påminnelser. Nu behöver han dock inte skicka påminnelser längre eftersom jag passar på att ta D-vitaminen samtidigt som jag tar min tabletter på morgonen. Win-win!

Och ja, det här inlägget hamnar i kategorin "Behandling" eftersom jag anser att D-vitaminen är en del av behandlingen när man har solallergi. Ej att förglömma!

Promenad?

Publicerad 2012-05-11 09:33:59 i Vardag,

Dagen kommer att ägnas åt studier, som vanligt nuförtiden. Tänkte även försöka mig på en promenad för att se om tabletterna har hjälpt något. Det är lite mulet, så det är inte så farligt stark UV-strålning. Hoppas att det funkar (om jag överhuvudtaget går ut).

Tack för vädret

Publicerad 2012-05-10 21:48:39 i Vardag,

Igår blev det en halvmilspromenad med PP och jag skulle ha gjort detsamma med TH idag, men det tråkiga vädret ville annorlunda så jag åkte hem till Öland istället. Plötsligt blev min puls och mitt blodtryck normalt igen. Kärlek.

Pluggdag

Publicerad 2012-05-10 09:28:50 i Vardag,

Vet ni vad jag ska göra idag? Plugga! Big surprise!

Plus trycka i mig Red Bull och Center. Awesome.

Sommarlov, kom och gör mig smal!

Publicerad 2012-05-09 22:27:24 i Vardag,

Under mitt uppsatsarbete har jag helt och fullständigt skitit i vad jag har stoppat i mig. Jag har tryckt i mig godis och energidrycker, allt för att hålla energin uppe och kunna skriva. Men det kanske är dags att tänka på vikten när världens snällaste och mest väluppfostrade granne säger "jag tror att det blir bra för dig att få sommarlov så att du slutar trycka i dig Red Bull och kexchoklad".

Två frågor

Publicerad 2012-05-09 10:03:25 i Vardag,

Äntligen onsdag och som jag har längtat efter denna dag fylld av ingenting! Förutom studier då. Planen idag är att bli helt färdiga med inledning, teori och metod.

Är sugen på Baileys vilket leder mig till två frågor.
1. Varför köpte jag inte det på systemet igår?
2. Varför är jag sugen på Baileys kl 10 en onsdag?

Överlevnadstips! #2

Publicerad 2012-05-09 09:59:39 i Vardag,

Efter diskussioner med min granne CO igår framkom ytterligare ett överlevnadstips till min lista.

- Om du går vilse i en skog/djungel, försök att hitta ett vattendrag. Följ sedan det vattendraget, för det kommer att mynna ut i ett större vattendrag och så vidare.

Alltså, vad skulle ni göra utan mig och mina tips?

Fattig, men hoppfull!

Publicerad 2012-05-08 12:23:23 i Behandling,

Precis hemkommen från läkaren och apoteket och ni vet vad det betyder - ny medicin, weeee! Min nya läkare känns verkligen intresserad och hon har redan en backup-plan om den här behandlingen inte skulle fungera. Nu har jag dock köpt anti-histamin-cocktailen plus solskyddsfaktor 50 så nu är det bara att vänta och se hur det går. Jag är 1368,50 kr fattigare, men hundra gånger mer hoppfull!

Vi kom även överens om att jag ska sluta med ljusbehandlingen direkt, so no more tidiga morgnar tre dagar i veckan. Synd att jag inte kommer att träffa mina sköterskor dock. Funderar på att sätta in en "Dagens ros" i lokaltidningen.

Jag vill leva

Publicerad 2012-05-07 20:55:25 i Reflektioner,

Som jag skivit tidigare var jag i Bryssel förra veckan och för att ta mig dit var jag tvungen att flyga. För några år sen hade jag inga problem med att flyga, men på senare tid har det varit ett ångestframkallande moment och jag fällde till och med en tår när jag och F flög till Rom förra året. Jag har funderat på varför jag helt plötsligt har blivit så rädd när det inte har varit några problem tidigare. När jag och fyra av mina klasskamrater satt och diskuterade flygrädsla över en middag på Bryssels trånga turistgränder slog det mig varför denna rädsla uppstått nu.

För några sen var jag deprimerad och jag tror till och med att jag skulle kunna säga att det började lite smått i 15-årsåldern, men slog till med full kraft ett par år senare. För nästan fem år sen började jag gå i psykoterapi när jag inte längre kände att jag orkade med någonting. Då hade jag tagit antidepressiva preparat i cirka ett år, men kände inte att det gav någon förbättrande effekt. Det jämnade bara ut mitt humör något, gav mig ett vakuum där allt var stilla. Eftersom jag inte längre kände någon riktig glädje och inte kunde skratta från hjärtat brydde jag mig inte om att jag blev avtrubbad, det blev liksom ingen större skillnad. Jag ville ingenting, bara sova. Eller jo, jag ville en sak. Jag ville dö, för i min värld fanns det ingen mening med någonting. Det enda som fick mig att stanna kvar var min mamma, för jag ville inte att hon skulle bli ledsen. Om hon inte hade funnits då hade jag nog inte heller funnits längre.

Jag minns att min mamma frågade mig någon gång mitt i tonåren varför jag sov så länge om dagarna, ville jag inte gå upp och se vad dagen hade att erbjuda? Jag kollade på henne som om hon var ett UFO och svarade drygt "eh, näe... knappast". Mamma berättade då att hon varje morgon kände en nyfikenhet på vad dagen hade att erbjuda eftersom hon aldrig kunde vara säker på vad som skulle hända under dagen, därför ville hon gå upp och se efter. Jag förstod verkligen ingenting. Seriöst, var vi ens släkt? Var jag adopterad? Var hon sinnesjuk?

Idag förstår jag vad hon menade och jag tror att solurtikarian har hjälpt mig en del på vägen. Att få solurtikaria har hjälpt mig att inse att det inte finns någonting som är säkert här i världen, allting kan hända. Man vet aldrig vad dagen kommer att erbjuda och man ska vara glad för det man har. Idag är jag inte längre deprimerad och nu kan jag känna samma pirr i magen som mamma berättade om för jag vill också veta som kommer att hända idag. Och imorgon. Och nästa vecka. Och om ett år. 

Därför är jag flygrädd. För jag vill inte dö längre, jag vill leva! Jag vill uppleva allt som jag har tänkt på! Jag vill vara lycklig med F, få barn, flytta till Stockholm, flytta tillbaka till Öland (!), köpa en finbil, bo i hus, resa, bleka tänderna, bli grymt vältränad, skriva en bästsäljande bok, släppa en singel som slår alla rekord, lära mig att dansa, bli brun igen, bada i havet, lära mig att stå på händerna och mycket, mycket mer. Och framför allt vill jag skratta från hjärtat - högt, länge och så ofta jag kan, för jag vet att det fanns en tid då jag inte kunde det.

Jag vill leva, jag vill leva, JAG VILL LEVA!

Och mamma, ILY.

Imorgon kl 11

Publicerad 2012-05-07 16:47:49 i Behandling,

Nu har jag precis fått en tid till min nya hudläkare imorgon kl 11! Var rädd för att det skulle dröja hela sommaren innan jag fick en tid, men min älskade sköterska var verkligen alert och norpade åt sig den första tiden han kom över, underbart! Nu får vi bara hålla tummarna för att hon vill testa på den nya behandlingen!

På tal om min sköterska förresten. I vårt samtal som vi hade nyss när han ringde angående tiden tyckte han inte alls att det lät bra att jag fick en så kraftig reaktion idag efter ljusbehandlingen.  Eftersom min hud uppenbarligen backar så snabbt efter bara en veckas uppehåll tror jag inte att han kommer att vilja fortsätta med ljusbehandlingen även om jag inte får testa den nya behandlingen och det vill nog inte jag heller. Om jag nu måste underhålla härdningen så ofta kommer det inte funka i sommar i alla fall eftersom jag inte kommer att kunna vara utomhus så ofta som krävs på grund av mitt kontorjobb. Isåfall kommer jag även fortsättningsvis behöva åka på behandlingar tre gånger i veckan, vilket känns rätt meningslöst. Vi får se hur det går.

Fullt utslagen

Publicerad 2012-05-07 11:38:36 i Behandling,

Efter en veckas uppehåll var jag återigen på ljusbehandling. Eftersom jag fick lite utslag vid 3 min och det som sagt hade gått en vecka sedan senaste behandlingen valde vi att sänka tiden till 2 min 45 s. Jag trodde att det skulle räcka, men nooooooooo... Åkte till EJ direkt efteråt och jag kände mig tvungen att varna henne innan jag gick in lägenheten. Efter cirka 20 s i EJs lägenhet stod jag i bar överkropp och byxorna neddragna till knäna och kliade för allt jag var värd. Hejsan hoppsan vad det kliade och sved i skinnet på heeeela kroppen! Försökte ta några bilder, med varierat resultat. I vissa fall måste man titta på skärmen ur en annan vinkel för att se ordentligt. High-tech, jag vet.











Som synes fick jag återigen en krans runt halsen där jag inte fick utslag. Nästa gång funderar jag på om vi ska sänka tiden till 2 min 15 s. Har nog inte fått såhär stark reaktion av behandlingen tidigare och vill inte riskera att få den igen. När klådan började lägga sig kände jag mig alldeles matt, lite huvudvärk på g och darrig kroppen. Härlig start på dagen!

2613 sekunder

Publicerad 2012-05-06 15:50:35 i Behandling,

Så länge har jag sammanlagt varit inne i solariumet för ljusbehandling. 43 minuter och 33 sekunder so far.

F har solat sammanlagt 2,5 h igår och idag. Han är smutsigt brun nu. Vi kör på temat ebony and ivory här hemma.

Smaken är som baken

Publicerad 2012-05-06 12:44:18 i Vardag,

Dagen kommer att ägnas åt studier. Har ett Skypemöte med AF vid kl 17, innan dess ska jag vara duktig och skriva ihop massa nyttigt.

Igår kväll hittade jag och F två nya serier att titta på, Franklin & Bash och The Firm. Helt klart underhållande, speciellt den första! Vi började även kolla på Warehouse 13 som jag höll på att implodera framför av tristess, men F gillade. Smaken är som baken.

Min nya kärlek

Publicerad 2012-05-05 19:26:30 i Vardag,

Nu är jag lite mer i fas än jag var igår. Dagen har spenderats hemma hos AF, en blandning av studier och massa prat. På väg hem sken solen rätt i ansiktet och efter cirka 30 min bilresa blev jag lite röd i skinnet. Brukar inte reagera i bilen, så detta var något nytt. Ingen klåda dock, bara rödish. I Bryssel däremot gick jag runt i 30-45 minuter i molnigt väder på eftermiddagen utan att få utslag, helt underbart! Hade dock smink på mig, men ändå. Det verkar som att ljusbehandlingen fungerar!

Bryssel, ja. Gott och blandat kan man lugnt säga. Intressanta föreläsningar, mindre intressanta föreläsningar (mild beskrivning), en del förvirring i planeringen, bristande kommunikation, sköna sängar, varma täcken, pasta och pommes frites, mycket prat och sjukt många skratt. Jag och HS ballade ur fullständigt under resan och jag har inte skrattat så mycket under två dygn någonsin tror jag. Det kändes precis som när man var typ 12 år och fick skrattattacker och skrattade åt allt och ingenting. Alla andra störde sig otroligt mycket på oss vilket bara gjorde det roligare. Tack HS!

Är fortfarande en del mör så ikväll blir det bara lugnt och gos. Och min nya kärlek Baileys.

I'm back!

Publicerad 2012-05-04 19:42:57 i Vardag,

Nu är jag tillbaka rent fysiskt, men kanske inte psykiskt. Är fruktansvärt trött efter för lite sömn, massa flyg, onyttig mat, mängder av skratt och en del irritation! Orkar tyvärr inte skriva mer idag, men jag återkommer imorgon kväll igen. Hopp och lek!

Facebookgrupp

Publicerad 2012-05-01 21:35:04 i Vardag,

Nu händer det grejer! En ny Facebookgrupp är uppstartad med namnet Solurtikaria där alla med solurtikaria eller med någon närstående som har solurtikaria kan gå med för att få stöttning, dela erfarenheter och nya rön. Välkommen!

"Det är inte farligt"

Publicerad 2012-05-01 18:41:26 i Hört i sjukvården,

Första gången jag träffade en hudspecialist blev en rätt omtumlande upplevelse. Hudspecialisten, som jag hade blivit remitterad till av min allmänläkare, hade tydligen gjort mig en enorm tjänst när hon bokade in min tid. Detta poängterade hon flera gånger genom att bland annat hänvisa till att hon skulle gå på semester dagen efter och att hon därför ville ta emot mig innan dess. Jag kände mig dock inte speciellt välkommen, snarare i vägen. Detta besök skedde nog i maj eller juni år 2009 så det var ju alldeles för sent att börja med ljusbehandling, det fick helt enkelt vänta tills nästa år. Och att ta prover då var ju onödigt eftersom vi inte skulle börja med ljusbehandlingen på en gång. Plus att hon skulle på semester. Det var ju det.

Hennes barska ton gjorde mig ganska stressad och att höra henne tala om solurtikarian som att det inte var ett problem var fruktansvärt jobbigt. Det kändes som att hon inte tog mig på allvar. Jag hade dessutom inte fått några utslag på vägen dit (som jag har skrivit innan är det svårt att säga när jag får utslag och inte, vilket många med solurtikaria upplever) vilket troligtvis ytterligare förstärkte hennes uppfattning om att det inte var något större problem. Orden jag tar med mig från besöket hos henne:

"Du får ha heltäckande kläder på dig."
"Visst, jag kan skriva ut anti-histamin, men det brukar inte fungera."

Det bästa citatet kom dock när mina tårar började rinna på grund av all stress och oro som hon orsakade mig.

"Du behöver inte vara ledsen, det är inte farligt."

Jag behövde alltså inte vara ledsen, för det är inte farligt. Inte farligt. Inte. Farligt.

Jag vet väl för fan också att det inte är farligt, men det är jävligt jobbigt! I den stunden hade jag lust att montera ner hennes bil i tusen delar, bajsa på hennes trappa, kleta läppglans på alla rutor i hennes hus, tvätta alla hennes kläder i 90 grader, färga hennes hår limegrönt och få hennes läkarlicens indragen och sedan säga:

"Du behöver inte vara ledsen, det är inte farligt."

Istället gick jag tillbaka till jobbet med tårar i ögonen. Förbannad, ledsen, orolig, besviken, förminskad, förbisedd och uppgiven.

Bryssel

Publicerad 2012-05-01 12:06:28 i Vardag,

Inte nog med att jag har varit en svikare i några dagar nu, det kommer dessutom inte blir så mycket bloggande de kommande dagarna heller. Imorgon bitti åker nämligen jag och klassen till Bryssel för att besöka EU-parlamentet. Det ska bli väldigt intressant, men de flesta av oss känner sig dock lite stressade då vi egentligen behöver jobba med uppsatsen. Så tajmingen är väl inte perfekt direkt. Desto mer pluggande blir det idag istället. Måste bara hitta tillbaka till mitt pluggmode som jag har varit bortkopplad från i några dagar nu. Vi åker som sagt imorgon och är tillbaka i på fredag eftermiddag igen. Håll ut tills dess, lova!

Igår var det ingen ljusbehandling eftersom avdelningen var stängd. Det kommer inte heller att bli någon mer den här veckan så vi får se vilken tid vi fortsätter med på måndag. Kan tänka mig att vi blir tvungna att sänka tiden 15-30 s eftersom jag dessutom fick lite utslag i fredags.

Svikare

Publicerad 2012-05-01 09:51:14 i Vardag,

Usch, nu känner jag mig som en riktig svikare som inte återkom igår, fastän jag skrev att jag skulle det. Igår var det jobb som gällde i fyra timmar på morgonen, sen packning i Kalmar och sen Borgholm. När jag väl kom hem till Borgholm var jag så trött att jag sov i 3 timmar innan jag och F gick ut och åt en sväng och sen gick upp till brasan. Mys! Det var länge sen, typ 13 år sen, jag såg en valborgsbrasa live. Vuxenpoängen haglar in! Efter brasan gick vi hem och kollade film. Sen sov vi. Pensionärslivet känns inte så långt borta.

Om

Min profilbild

Anja

Denna blogg använde jag som verktyg för att få ut mina tankar och känslor kring solurtikaria som jag drabbades av hösten 2008. Jag ville även använda bloggen för att skapa kontakter med andra personer som befann sig i liknande situationer, samt underhålla nära och kära om vad som hände i mitt liv. Nu är jag frisk och bloggen är därför avslutad, men jag låter den ligga kvar så att personer med samma diagnos eller med ett allmänt intresse kring solurtikaria kan gå in och läsa om min resa.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela